Bygga padelhall och padelbana - Padel24

Bygga padelhall och padelbana - Padel24

Bygga padelhall:

Vad man bör tänka på om man planerar att bygga en padelhall eller en padelbana:

  • Budget. Att bara bygga en bana kan kosta mellan 200.000kr till 450.000kr. Olika sätt att ordna en budget kan vara att söka lån alternativt ansöka om bidrag från stiftelser eller fonder.
  • Yta. Vill du bygga helt från grunden eller vill du investera i en gammal lokal? Hur många banor ska finnas tillgängliga? Omgivning, ska det finnas omklädningsrum eller en liten shop? Vilken takhöjd är optimal?
  • Material. Massor med olika material kan behöva tänkas över. Vad behövs till hallen? Till banorna? Ska det bara finnas inomhusbanor? Är utomhusbanor lockande?
  • Bygglov. Var säker på att du har rätt till att bygga.
  • Bygge, installation och montering. Behöver du professionell hjälp? Vem vill du anlita till ditt projekt?

Gjutning av bottenplatta till padelhall. Lysekils Padelcenter

Wikipedia information om Padel

Padel Padel, ibland benämnt padeltennis, är en racketsport med ursprung i Spanien och Latinamerika.Ursprunget till padel är oklart. Liknande spel förekom på engelska kryssningsfartyg på 1920-talet.. Först 1974 utformades spelet enligt de principer och regler som gäller i dag, administrerade av Internationella Padelförbundet (grundat 1991). Världsmästerskap i padel arrangerades första gången 1992 och har sedan dess spelats vartannat år.[källa behövs]Padel uttalas enligt Svenska Akademiens ordlista (SAOL) [pa´del]. Spelet anknyter till andra tidigare etablerade former av "minitennis" som Paddle tennis och Platform tennis, men har egna regler för spelet, poängräkning, utrustning och spelplanens utformning.Utrustningen består av var sitt padelracket samt boll. Racketen består normalt av kolfiber i blandning med en typ av skummaterial i kärnan.

Vad betyder padel?

  • en racketsport som påminner om tennis